Angela Merkel

Angela Merkel

Angela Merkel

ASTROPROFIL

Jupiter jača uticaj Angele Merkel

Astrološka kombinacija nemačke kancelarke rođene u znaku Raka sa podznakom u Strelcu upućuje na uspešnu političku karijeru

Autor: Z. Delibos

petak, 07.07.2017. u 22:44

Јака позиција Сатурна у десетом пољу професионалну афирмацију доноси у зрелијим годинама 

Jedna od najuticajnijih žena sveta, nemačka kancelarka Angela Merkel rođena je 17. jula 1954. u Hamburgu, u znaku Raka sa podznakom u Strelcu. Njena astrološka kombinacija jasno upućuje na uspešnu političku karijeru. Dominantno sedmo polje horoskopa u kome se nalazi stelijum planeta u Raku (Merkur, Jupiter, Uran i Sunce) ukazuju na posao koji je povezan sa javnošću, kao i naglašeno deseto polje (status i karijera) u kome su na samom em-ceu smešteni Neptun u Vagi i Saturn na početku Škorpije. Kancelarka je ambiciozna osoba snažnog karaktera, dosledna u stavovima i beskompromisna. Vredna je i sve drži čvrsto pod kontrolom. Planete u Raku obezbeđuju podršku nacije, dok podznak u Strelcu upućuje i na angažovanost u međunarodnim institucijama.

Mesec, vladar horoskopa, nalazi se u Vodoliji. Zadužen je za nagle preokrete i iznenađenja. Rođena je u Zapadnoj, a odrasla u Istočnoj Nemačkoj. Mesec u Vodoliji je slika komunističkog društva u kome je odrastala i u kome se obrazovala, ali i velikih društvenih promena koje u potpunosti menjaju životne okolnosti.

Vladar ascendenta Jupiter u konjungciji sa Merkurom u Raku naglašava inteligenciju, komunikativnost i karijeru univerzitetskog profesora. Takođe, određuje karakteristike njenog životnog saputnika i govori o velikoj emotivnoj i intelektualnoj bliskosti. Partner filozofskim diskusijama stimulativno podstiče oblikovanje njenih političkih uverenja i stavova.

Položaj planeta u ovom trenutku nije previše naklonjen kancelarki: tranzitni Saturn u Strelcu prelazi preko natalnog Marsa i utiče na pad energije, ali i nesporazume u međunarodnim odnosima

Jaka pozicija Saturna u desetom polju profesionalnu afirmaciju donosi u zrelijim godinama. Politikom je aktivno počela da se bavi u 36. godini, nakon što se već ostvarila u profesuri. Konjungcija Sunca i Urana u Raku zadužena je za radikalne zaokrete i afirmaciju upravo usled velikih društvenih promena i reformi (ujedinjenje Nemačke).

Mars u Strelcu u prvom polju naglašava ljubav prema putovanjima, ali i česte kontakte sa strancima. Mars pravi odličan aspekt prema Neptunu u Vagi i prema Plutonu u Lavu i donosi joj veliki uticaj i na globalnom planu, to jest u međunarodnoj politici.

Položaj planeta u ovom trenutku nije previše naklonjen nemačkoj kancelarki. Tranzitni Saturn u Strelcu prelazi preko natalnog Marsa. Uticaće na pad energije, ali i nesporazume u međunarodnim odnosima. Migrantska kriza će ponovo biti aktuelizovana, bez mogućnosti da se pronađe zadovoljavajuće rešenje. Tranzitni Uran iz Ovna pravi izazovne aspekte prema Suncu i Uranu u Raku i prema Neptunu u Vagi. Pojedine političke odluke neće naići na razumevanje i prihvatanje unutar Nemačke. Od jeseni uticaj planeta će biti mnogo povoljniji. Jupiter će ući u Škorpiju. Prolaziće kroz deseto polje horoskopa (status i karijera) i praviće pozitivne aspekte prema planetama u Raku, dok će Saturn u narednoj godini iz Strelca preći u Jarca. Kancelarkina pozicija će biti bitno ojačana, pratiće je uspeh, a ekonomija će ostvariti novi rast.

 

"Politika" , 07.07.2017.