ASTROPROFIL: NIKOLAS KEJDŽ

ASTROPROFIL: NIKOLAS KEJDŽ

ASTROPROFIL: NIKOLAS KEJDŽ

ASTROPROFIL: NIKOLAS KEJDŽ

Večiti buntovnik i miljenik žena

Porodično prezime zamenio je prezimenom omiljenog strip junaka Luka Kejdža

Autor: Zoran Delibos

petak, 05.01.2018. u 15:00 

http://www.politika.rs/

 

Akcioni holivudski junak Nikolas Kejdž, jedan od najangažovanijih glumaca, dobitnik Oskara, rođen je 7. januara 1964. godine u znaku Jarca sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Vagi.

Znak Jarca donosi nefleksibilan karakter, ambicije, nesigurnost, upornost, istrajnost, doslednost, ali i probleme sa autoritetima. Saturn, vladar Horoskopa, nalazi se u Vodoliji, u konjunkciji je sa Venerom. Darovao ga je originalnošću, harizmom i da bude miljenik žena.

Podznak u Strelcu i njegov vladar – Jupiter u Ovnu naglašavaju nezgodan temperament i odslikavaju večitog buntovnika, ali i želju za avanturama, izazovima, uspehom.

Pozicija Jupitera u četvrtom polju Horoskopa ističe uticajnu i bogatu porodicu iz koje potiče. Deda mu je bio poznati kompozitor, baka glumica, otac univerzitetski profesor književnosti, majka balerina, stric poznati svetski reditelj Fransis Ford Kopola, sestra od strica Sofija Kopola, brat reditelj, drugi takođe glumac. Nikolasu je porodično poreklo donelo i izvesno breme, te je u skladu sa znakom kome pripada – Jarac, imao potrebu da krene svojim putem i da njegov rad i uspeh ne vezuju sa njegovim poreklom. Porodično prezime zamenio je prezimenom omiljenog strip junaka Luka Kejdža.

Mesec u Vagi zadužen je za umetničke sklonosti, tanani senzibilitet i osetljivost. Rani razvod roditelja uticao je na emotivnu nestabilnost i nesigurnost, a nezgodan aspekt Meseca iz Vage prema Marsu iz Jarca podstakao je impulsivne, čak i nasilne, reakcije i naglasio nezgodan karakter.

Merkur, Sunce i Mars u Jarcu u prvom polju Horoskopa naglašavaju želju za slavom, uspehom, energiju, preduzimljivost, elokvenciju. Merkur iz Jarca obrazuje odličan aspekt prema Uranu i Plutonu u Devici u devetom polju Horoskopa i zaduženi su za visoku inteligenciju i odličnu psihoanalitičnost.

Jak Neptun iz Škorpije u jedanaestom polju horoskopa nalazi se između Urana i Plutona iz Device i Sunca iz Jarca i od Nikolasa je napravio veliku filmsku zvezdu.

Iako je jedan od najplaćenijih holivudskih zvezda, izazovan aspekt Sunca iz Jarca i Jupitera iz Ovna uticao je na finansijsku nestabilnost, pogrešne investicije i neumerenost u trošenju novca.

Ipak, aspekt koji najuverljivije odslikava Nikolasa jeste konjunkcija Saturna i Venere u Vodoliji i pozitivan aspekt prema Mesecu u Vagi. Zadužen je za nestabilan emotivni život, česte promene partnerki, neobične partnerske odnose.

Prethodne dve godine bile su izuzetno nezgodne za Nikolasa. Tranzitni Saturn iz Strelca prolazio je kroz njegovo dvanaesto polje i doneo je niz iskušenja i nezgodnih okolnosti. Tranzitni Uran iz Ovna negativno je uticao na Mesec u Vagi – doneo je probleme u braku i razvod, dok je tranzitni Pluton prelazio preko njegovog Sunca – uticao je na nedostatak samopouzdanja, manjak energije, inicijative, bezvoljnost.

Ulazak tranzitnog Saturna u svoje sedište, u Jarca, sasvim će promeniti životne okolnosti Nikolasu Kejdžu. Doneće želju za suštinskom promenom, reaktiviraće ambiciju, želju za slavom i veći broj uloga sasvim drugačijeg profila u odnosu na one na koje nas je navikao.