Catherine Deneuve

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve

 

ASTROPROFIL: KATRIN DENEV
Francuska nacionalna ikona


Jedna od najlepših žena sveta, koju krase mladalački izgled i šarm, odgovorna je i suzdržana, ambiciozna i željna uspeha, ali i osoba koja ne prihvata autoritete
petak,

 

04.10.2019. u 20:00


Poznata francuska glumica i jedna od najlepših žena, Katrin Denev, 22. oktobra proslaviće 76. rođendan. Dugogodišnje je zaštitno lice poznate kozmetičke kuće, bila je inspiracija čuvenom modnom kreatoru Iv Sen Loranu i omiljena glumica najpoznatijih francuskih i svetskih reditelja. Za mnogobrojne uloge osvojila je niz nagrada i priznanja. U rodnoj Francuskoj je nacionalna ikona, nosi epitet najznačajnije filmske glumice druge polovine dvadesetog veka, a širom sveta sinonim je za otmenost i eleganciju. Rođena je u znaku Vage, sa podznakom u Jarcu i Mesecom u Lavu.

Znak Vage karakteriše lepe manire, sklonost ka estetici i umetnosti. Sunce obrazuje odličan aspekt prema retrogradnom Saturnu u Blizancima, Vladaru Ascedenta. Podario joj je mladalački izgled i šarm, ali je i definisao kao odgovornu i suzdržanu osobu. Takođe, naglasio je ambiciju i želju za uspehom, ali i „neprihvatanje” autoriteta. Nažalost, uticao je i na izvesna ograničenja i teškoće, često „teže” puteve. Ipak, Mesec u znaku Lava voli da se ističe i uživa u popularnosti i slavi.

Vladar Horoskopa, Venera, nalazi se u znaku Device u osmom polju i u izazovnom je aspektu prema Marsu u Blizancima. Venera u Devici se ne oseća najbolje, jer je znak svog pada, ali simboliše vrlo visoke lične standarde i zahteve, analitičnost, distanciranost. Pozicija u osmom polju (prirodno polje Škorpije) naglašava mističnu i erotsku prirodu, ali i izazove i gubitke u ljubavi. Iako je Katrin odlično organizovana i radna osoba, smisao njenog života je žudnja za idealnom i fatalnom ljubavlju koju zbog pozicije u znaku Device pronalazi upravo putem posla. Jedna od najpoželjnijih žena sveta imala je potrebu da svoj emotivni život, kao i partnere, ne prikazuje u javnosti. „Najveća” ljubav, sa kolegom Marčelom Mastrojanijem, nosila je epitet „tajne” i zabranjene, jer se čuveni italijanski glumac nikada nije razveo.

Nažalost, simbolika Venere u padu u osmom (Škorpionskom) polju Horoskopa, manifestovala se u ranoj mladosti i tragičnom pogibijom sestre u saobraćajnoj nesreći (Venera je u kvadratu prema Marsu u Blizancima) za koju je bila emotivno vezana i sa kojom je i poslovno sarađivala.

Uran u znaku Blizanaca obrazuje odličan aspekt prema Neptunu u znaku Vage. Neptun je planeta zadužena za umetnost, posebno film, te je svetsku popularnost stekla upravo kontroverznim ulogama u saradnji sa avangardnim rediteljima.

Merkur je, takođe, u znaku Vage i u odličnom je aspektu sa Mesecom i Plutonom u znaku Lava. Katrin ima savršen osećaj za izbor uloga i način kako da ih upečatljivo interpretira. Iako joj je pozorište bila velika ljubav, podznak u znaku Jarca, kao i pozicija planeta na zapadnoj strani Horoskopa, uticali su na nedostatak samopouzdanja i veliku tremu na javnim nastupima, te se nije pronašla „na daskama koje život znače”. Ipak, odličan aspekt Sunca iz Vage prema Jupiteru iz Lava doneo joj je svetsku slavu u svetu filma i priznanja.

Iako je ove godine na otvaranju Venecijanskog filmskog festivala zasenila mnogo mlađe koleginice, planetarne konstelacije u prethodnom periodu nisu bile naklonjene čuvenoj glumici. Tranzitni Saturn u znaku Jarca prolazio je kroz dvanaesto polje horoskopa i doneo niz problema i teškoća na koje nije mogla da utiče. Takođe, bio je prisutan energetski pad i emotivno nezadovoljstvo. Tranzitni Uran iz Ovna obrazovao je negativan aspekt prema natalnom Suncu u Vagi, a tranzitni Neptun iz Riba prema Veneri u znaku Device (Vladar Horoskopa). Katrin Denev doživela je niz neprijatnih iznenađenja, ozbiljne turbulencije u privatnom životu i finansijski bankrot.

Ipak, tokom jeseni nezgodni aspekti tranzitnog Saturna iz Jarca će slabiti, a pozitivni tranziti Jupitera iz Strelca jačati. U narednoj godini tranzitni Jupiter u Jarcu prelaziće preko Ascedenta, te će vratiti optimizam i dobro raspoloženje. Nema sumnje da će nas obradovati novim ulogama u uspešnim filmovima. Na ličnom planu osećaće se bolje, a stabilizovaće i finansije.