Elton John

Elton John

Elton John

ASTROPROFIL: ELTON DŽON


Kontroverzni umetnik koji pomera društvene granice
Svoju preosetljivu prirodu najbolje ispoljava kroz muziku


petak, 06.04.2018. u 20:42 

www.politika.rs


Elton Džon, legendarni britanski muzičar poznat po svom ekscentričnom imidžu i avangardnom načinu života, 26. marta proslavio je sedamdeset i prvi rođendan i najavio da posle pedesetogodišnje uspešne svetske karijere prestaje s koncertnim aktivnostima.

Rođen je u znaku Ovna s podznakom u Strelcu i Mesecom u Biku.

Znak i podznak u vatrenom znaku odaju dinamičan temperament, ali i želju za uspehom i afirmacijom. Vladar Horoskopa, Mars, pozicioniran je u kreativnom i umetnosti naklonjenom znaku Riba. Svoju preosetljivu prirodu najbolje ispoljava, pre svega, kroz muziku, ali, nažalost, utiče i na energetske oscilacije, promene raspoloženja, sklonost ka porocima (alkohol, droga). Pozicioniran je u trećem polju Horoskopa i u konjukciji je s Merkurom u Ribama. Svojim izjavama i komentarima ima potrebu da iznenadi i šokira javnost. Nezgodan kvadrat Marsa iz Riba i Urana iz Blizanaca na samom Descedentu definisao ga je kao kontroverznog umetnika koji pomera društvene granice. Takođe, isti aspekt odredio je i njegovu seksualnu orijentaciju. Sunce iz Ovna obrazuje opoziciju prema retrogradnom Neptunu u Vagi, dispozitor je Marsa, i podstiče kreativnost i umetnički senzibilitet. Uticao je na loš odnos s ocem, nerazumevanje, distanciranost, udaljavanje.

Vladar Ascedenta, retrogradni Jupiter, pozicioniran je u Škorpiji u jedanaestom polju Horoskopa. U Eltonov život doveo je izuzetno moćne i uticajne prijatelje, ali i njihove tragične gubitke (ledi Dajana, Đani Versače, Džon Lenon...). Takođe, naglasio je i potrebu za humanitarnom angažovanošću, osnivanjem fondacije za borbu protiv HIV-a.

Pozicija Meseca na 3. stepenu Bika (stepen egzaltacije) obezbedila je odličan materijalni status, skupocene nekretnine, udoban život, ali i potrebu za porodicom. Izazovan aspekt Meseca prema Saturnu u Lavu uticao je na izuzetno složen odnos s majkom (u pojedinim periodima nisu komunicirali), ali i na okolnost da je svoju porodicu oformio u poznim godinama.

Venera iz Vodolije pravi aspekt prema Uranu u Blizancima. Uticala je na veoma dinamičan život, neobične ljubavne izbore, u mladosti na nestabilne emotivne odnose, promiskuitet, sklonost mlađim partnerima. Ipak, s obzirom na to da je Venera vladar MC-a, donela mu je i izuzetne benefite – svetsku slavu, odličnu društvenu poziciju (titula sera), mnogobrojne nagrade i priznanja za autorsku i filmsku muziku.

Trenutne planetarne pozicije nisu naklonjene Eltonu Džonu. Tranzitni Saturn iz Jarca prolazi kroz njegovo prvo polje, pravi izazovan aspekt prema Suncu u Ovnu, ali i prema retrogradnom Neptunu u Vagi (dispozitoru Marsa). Utiče na smanjenu energiju, zdravstvene poteškoće i podstiče želju za osamom, izolacijom, odmorom. Ipak, krajem godine tranzitni Jupiter u Škorpiji prelaziće preko natalnog Jupitera (vladara Ascedenta), vratiće mu optimizam i dobro raspoloženje. Tokom 2019. godine Jupiter ulazi u Strelca. Vratiće mu energiju i želju za novim studijskim projektima.