Fatalne žene Srbije

Fatalne žene Srbije

Fatalne žene Srbije

Fatalne zene Srbije

 

Marijana Mateus 27.09.1971. 09 i 05h Vrbas , Elena Karić 30.09.1971. 09 i10h Beograd

 

U javnosti se često vodi dilema koja je dama atraktivnija? Koja je uspešnija? Često se prave  paralele između njihovih života, a zanemaruje se veoma bitna činjenica da su dve najintrigantnije zavodnice Srbije rođene u razmaku od tri dana, obe u prepodnevnim časovima. Dakle, u pitanju je identicna astrološka kombinacija znaka i podznaka – šarmantne Vage i fatalne Škorpije.

Ova dva horoskopa sadrze puno zajedničkih elemenata, razliku u osnovi pronalazimo u postavci Meseca. Kod Marijane je u znaku Strelca (karakteriše ga veća elokvencija, život u inostranstvu), dok je kod Elene u znaku Vodolije (zadužen za nagle preokrete, često menjanje mesta stanovanja, povremeno život u inostranstvu). Razliku pronalazimo i u postavci petog astrološkog polja, odnosno njihovih vladara. Kod Marijane je vladar petog polja Neptun, te ima dve cerke i sina, dok je Elenin vladar petog polja Mars u Vodoliji, te je na svet donela četiri sina. Peto astrološko polje govori i o pogledima na ljubav, o tome kakvi nas partneri privlače. Oćigledno je da izvesne razlike postoje. Marijanini izbori su oslikani Neptunom i Jupiterom u Strelcu (materijalno i duhovno bogatstvo), a Elenini Marsom u Vodoliji (atraktivni, nepredvidljivi i izazovni).  

Sličnosti se ogledaju u vladaru horoskopa ( Venera u Vagi) i vladaru podznaka (Mars u Vodoliji). Venera u Vagi je simbol umetničkih sklonosti. Elena se bavi dizajniranjem enterijera vila i stanova, dok se Marijana odlučila za kreiranje odeće i sopstvenu modnu liniju. Trigon Sunca i Saturna oslikava osobe koje su ambiciozne i ozbiljne u poslu i u svojim namerama. Ne podnose autoritete i nametanje stavova. Individualni rad je najidealnije rešenje. Venera u Vagi ima i potrebu za ranim stupanjem u brak, odnosno potrebu za životom u zajednici. Izazovna konjukcija Venere i Urana i trigon sa Marsom, međutim, ne može da obezbedi harmonične emotivne odnose. Ljubav moze da počne brzo i neočekivano i da ima veliko zadovoljstvo i ispunjenost. Međutim, kao što neočekivano brzo počne, isto tako se i iznenadno završi. Pozitivan aspekt Venere i Marsa donosi korektne prijateljske odnose sa bivšim partnerima. Istaknuto treće i jedanaesto polje horoskopa ističe dobronamernost, pozitivizam i potrebu za elokvencijom.

Aspekt koji se izdvaja u oba horoskopa i koji ima značajnu ulogu je Merkur u Devici u konjukciji sa Plutonom. Zadužen je za natprosečnu inteligenciju, neverovatnu analitiku i kombinatoriku. Nema sumnje da je dobro postavljena Venera dala neospornu lepotu i šarm, ali, takože, nema sumnje da su fatalne zavodničke osobine istaknute upravo navedenim aspektom. Ništa se ne prepušta slucaju. Ono što se planira, to se i sistematično realizuje.

Materijalne okolnosti su tokom celoga života oslikane kao posebno dobre. Jupiter u Strelcu u konjukciji sa Neptunom u prvom polju, čak i kada postoje izazovi i problemi, donese vrlo neobična i kreativna rešenja.