George Clooney

George Clooney

George Clooney

ASTROPROFIL: DŽORDŽ KLUNI

Uživa u ličnim zadovoljstvima

Ima potrebu da se dopadne drugima, da se prikaže u najpozitivnijem smislu, ali i da neprestano zavodi, koketira

petak, 03.05.2019. u 20:00

 

Džordž Kluni će šestog maja proslaviti 58. rođendan. Prema mnogobrojnim anketama jedan od najvećih holivudskih zavodnika, glumac, producent i režiser, rođen je u znaku Bika sa podznakom u Ribama i Mesecom u Jarcu.

Venera, vladar Horoskopa, pozicionirana je u znaku Ovna u prvom polju. Podarila ga je privlačnim izgledom i šarmom, ali i naglasila jak karakter, želju za uspehom i afirmacijom. Samouveren je. Ima potrebu da se dopadne drugima, da se prikaže u najpozitivnijem smislu, ali i da neprestano zavodi, koketira. Venera obrazuje odličan aspekt prema Jupiteru u Vodoliji, te mu optimizma, dobrog raspoloženja i pozitivnog životnog stava ne nedostaje. Uživa da se prepustiti ličnim zadovoljstvima.

Vladar Ascedenta, Neptun, pozicioniran je u znaku Škorpije u osmom polju Horoskopa. Jak Neptun je uvek naglašen kod poznatih umetnika, posebno glumaca. Zadužen je za harizmu, tajnovitost, fotogeničnost, iluziju, opsenu. U znaku Škorpije, ističe seksepil i fatalnu privlačnost. Neptun obrazuje odličan aspekt prema Ascedentu – kamera ga obožava i prikazuje u najboljem izdanju.

Odlična konjukcija Sunca i Merkura u znaku Bika u drugom polju Horoskopa obezbedila mu je odlične prihode. Sem za glumu, Džordž Kluni ima i neverovatan dar za preduzetništvo. Odličan je producent, reditelj, menadžer. Finansijski projekti su sistematično osmišljeni i bez većeg rizika. Svaka investicija donosi ogromnu zaradu.

Mars, planeta energije i inicijative, nalazi se u znaku Lava u petom polju Horoskopa. Naglašava želju za takmičenjem, potrebu da u svemu bude najbolji, da se istakne, ali i odlične liderske sposobnosti. Mars u Lavu ne pristaje na poraze, naprotiv, ima potrebu da od sebe i svojih saradnika uvek „izvuče” maksimum.

Planetarni aspekti po pitanju profesionalne i finansijske realizacije su čuvenom glumcu nesumnjivo bili veoma naklonjeni, ali je u emotivnim odnosima često osećao nezadovoljstvo. Nezgodna konjukcija Meseca i Saturna na kraju Jarca uticala je na utisak neispunjenosti, emotivnu blokiranost, distancu, suzdržanost u partnerskim odnosima, te su mnogobrojne veze sa atraktivnim i poželjnim ženama posle izvesnog vremena prekidane. Partnersku i porodičnu realizaciju uspeo je da ostvari tek u zrelim godinama (simbolika Meseca u Jarcu). Slika Meseca u Jarcu obeležena je i izborom supruge – izražena je razlika u godinama, potiče iz tradicionalne porodice i drugačijeg društvenog miljea, bavi se „ozbiljnim” advokatskim poslom.

U prethodnih par meseci, planetarni aspekti Džordžu Kluniju nisu bili previše naklonjeni. Tranzitni Uran iz Ovna obrazovao je nezgodan aspekt prema Mesecu i Saturnu na samom kraju Jarca, te je nesumnjivo uticao na trzavice u partnerskim odnosima, ali i lično nezadovoljstvo i želju za promenama. Tokom marta, Uran iz Bika je pravio nezgodan aspekt prema Marsu u Lavu – podsticao je napetost, nervozu, ali i profesionalna ograničenja. Takođe, tranzitni Saturn iz Jarca pravio je izazovan aspekt prema Veneri u Ovnu, te je uticao na emotivnu distanciranost, potrebu za osamom, finansijske blokade. Ipak, ulaskom u Bika tranzitni Uran čuvenom glumcu doneće i izvesne benefite. U narednim godinama više će biti usmeren na producentski posao i investicije i značajno će uvećati svoje bogatstvo. Bračna kriza obeležiće i tekuću, ali i narednu godinu. Tek će od 2021. godine Kluni u potpunosti moći da „odahne”, da se opusti i prepusti „lepšoj strani života”.

Zoran Delibos

Facebook.com/astrolog Zoran Delibos