Glumica koja blista

Glumica koja blista

Glumica koja blista

 

ASTROPROFIL: IZABEL AĐANI

Glumica koja blista

Predodređena za uloge fatalnih moćnih žena i zavodnica

petak, 06.07.2018. u 20:00

 

Na otvaranju ovogodišnjeg Filmskog festivala u Kanu francuska filmska glumica Izabel Ađani je blistala. Svojom pojavom je zasenila i mnogo mlađe koleginice, te potvrdila da nije bez razloga, pre par godina, u anketi prestižnog časopisa „El-Ej tajms” proglašena za najlepšu glumicu svih vremena. Petostruka dobitnica nagrade „Cezar”, dvostruka dobitnica „Zlatne palme” u Kanu i dva puta nominovana za Oskara za najbolju glumicu rođena je u Parizu 27. juna 1955. godine u znaku Raka, s podznakom u Ovnu i Mesecom u Vagi.

Talentovana glumica se uspešno nosi s ulogom svetske dive, iako nerado daje intervjue i trudi se da svoj uzbudljiv intimni i porodični život drži u potpunoj privatnosti, daleko od javnosti. Dominacija kardinalnih znakova (Sunce, Mars i Uran u znaku Raka, Mesec i Neptun u Vagi, kao i Ascedent u Ovnu) ističu preduzimljiv karakter, inicijativu, borbenost i upornost koja se manifestuje, pre svega, u profesionalnoj sferi, ali čak osam planeta koje se nalaze ispod Horizonta naglašavaju introvertnost, mističnost, zatvorenost i tajnovitost u emotivnim odnosima i komunikaciji. Takođe, izazovan aspekt između Sunca u Raku i Meseca u Vagi simbolišu stalno traganje za emotivnom harmonijom i unutrašnjim mirom usled raskoraka nasleđa sasvim drugačijih kultura, različitog načina razmišljanja i odnosa prema životu oca Alžirca (Sunce) i majke Nemice (Mesec), ali i nesklada između želje za poslovnom afirmacijom, uspehom, slavom i emotivnim ispunjenjem.

Vladar Horoskopa, Mesec, nalazi se znaku Vage. Podario ju je izuzetnom lepotom, prefinjenim manirima, stilom. Nalazi se u šestom polju (polje posla), te je Izabel, nesumnjivo, potpuno posvećena poslu. Odličan aspekt prema Jupiteru iz Lava u petom polju (polje kreativnosti i zabave) doneo joj je svetski uspeh i slavu, ali i veliki novac. Neptun (planeta zadužena za umetnost i film) u Vagi u sedmom polju obrazuje harmoničan aspekt prema Plutonu u Lavu – predodredio joj je uloge fatalnih moćnih žena i zavodnica.

Venera u Blizancima u konjukciji je s retrogradnim Merkurom i obrazuje harmoničan aspekt prema retrogradnom Neptunu u Vagi i Plutonu u Lavu i utiče na uzbudljiv ljubavni život. Izabela se lako zaljubljuje i sklona je idealizaciji partnera koji su izuzetno uspešni i afirmisani umetnici. Ipak, Uran u Raku u petom polju Horoskopa emotivne veze definiše kao vanbračne zajednice. Venera i Merkur u Blizancima, kao i Sunce u Raku pozicionirani su u trećem polju Horoskopa ističu jak intelekt, odličnu logiku i elokvenciju, dok planete u Raku zadovoljstvo i ispunjenje pronalaze u roditeljstvu.

Planetarne pozicije trenutno nisu naklonjene Izabel. Retrogradni tranzitni Saturn iz Jarca pravi nezgodan aspekt prema Suncu u Raku i prema Mesecu u Vagi. Prati je utisak profesionalne stagnacije i emotivnog nezadovoljstva. Nedostaje joj inicijative i energije. Ipak, od jeseni nezgodni aspekti polako prolaze, a krajem godine Jupiter ulazi u znak Strelca i pozitivno će uticati na natalnog Jupitera u Lavu i Mesec u Vagi. Nesumnjivo ćemo je ponovo gledati u nekom novom filmskom hitu.

http://www.politika.rs/sr/clanak/406778/Glumica-koja-blista