Hari Varešanović

Hari Varešanović

Hari Varešanović

Hari Varešanović rođen 16. 01. 1961. godine u Sarajevu

Jedan od najpoznatijih bosanskih kantautora i pevača, Hari Varešanović, rođen je u znaku i podznaku Jarca. Mesec je takođe smešten u istom.

Hari je tipičan predstavnik svoga znaka. U sazvežđu Jarca u prvom polju horoskopa nalazi se Mesec (na samom Ascedentu) u konjukciji sa Jupiterom i Saturnom, dok je Sunce pri samom kraju Jarca, ali u konjukciji sa Saturnom (svojim dispozitorom).

Hari je ozbiljan, odgovoran, uporan i dosledan u svojim stavovima.

Sve što zacrta sprovede u delo. Spreman je da čeka, ali kada mu se ukaže prilika iskoristi je na najpozitivniji način.

Iako je u javnosti postao poznat kao pevač pop grupe (Ambasadori), zbog jake dominacije Saturna svoju pravu popularnost i afirmaciju doživeo je kao solista u zrelijim godinama. Hari je veliki individualac. Konjukcija Meseca, Jupitera i Saturna govori u prilog čvrstih moralnih kodeksa i principa. Nema preterivanja. Sve je dobro osmišljeno. Sklon je štednji i veoma je racionalan.

Konjukcija Sunca i Saturna nagoveštava osećaj odgovornosti i dužnosti i veliki profesionalizam. Mesec na samom Ascedentu ublažava sliku karakterističnog Jarca, pa je u prilici da emotivno, kroz pesmu, ispolji svoja najtananija osećanja. Pozicija Venere u Ribama u dobrom aspektu prema Neptunu U Škorpiji na samom MC- u definisala ga je kao umetnika – pevača, ali mu je donela i veliku popularnost. Pozicija Marsa u Raku naglašava, takođe, emotivnost, ali i vezanost za dom, porodicu, kao i patriotizam. Merkur na početku Vodolije u prvom polju ističe inteligenciju i sklonost inovacijama.

"Dnevnik", Januar 2014.