Lane Gutović

Lane Gutović

Lane Gutović

 

Milan Lane Gutović    11.08.1946.  

Doajen srpskog glumišta, Milan- Lane Gutović, čovek koji svojom pojavom uvek skreće pažnju, ali i originalnom umetničkom interpretacijom, nebitno da li je dramska, kabaretska ili ona po kojoj ga najviše poznajemo- komediografska, rođen je u veoma izazovnoj vatrenoj kombinaciji u znaku Lava sa podznakom Strelca.

Lav u prirodi svoga znaka nosi potrebu da se nalazi u centru pažnje. Često se odlučuju za javne poslove koji podrazumevaju kontakt sa većim brojem ljudi: profesura, sport, politika, ali, svakako, najidealnija su zanimanja koja vezujemo direktno za pozornicu: rok pevač, performer, plesač i glumac. Strelca, pak, vezujemo za filozofiju, raspravu na višem nivou, potrebu za slobodom i novim kontaktima. Često su ljudi sa ovim podznakom bez dlake na jeziku, naprosto ne mogu da prećute stvari koje zapažaju. Još ako imaju utisak da je nekome učinjena nepravda...

U Horoskopu Milana Gutovića imamo i još jednu netipičnu situaciju- odsustvo zemljanog i vodenog elementa. Naime, četiri planete se nalaze u vatrenim, a čak šest u vazdušnim znacima. To je uvek pokazatelj intelektualne dominacije. Takođe, Merkur, planeta koju vezujemo za način razmišljanja i komunikaciju, nalazi se u blistavom Lavu u konjukciji sa sistematičnim, studioznim i mudrim Saturnom. Mesec u horoskopu ima više simbolika, između ostalog, uvek ga vezujemo za čovekovu dušu, a u Gutovićevom slučaju smešten je u sazvežđu Vodolije, te je originalan, buntovan, provokativan borac za slobodu.

Sklonost ka umetnosti se ogleda u stelijumu (grupi) planeta u umetničkoj Vagi. Posebno se ističe pozicija Venere ( koja je tu u sedištu ) i u konjukciji sa MC-om. Sa druge strane vladar Ascedenta, Jupiter, nalazi se u desetom polju horoskopa koje vezujemo za status i karijeru. Za glumce je od izuzetne važnosti i pozicija Neptuna, jer je on zadužen za imaginaciju, čaroliju, transformaciju, enigmatičnost i tajnovitost. Postavljen je, takođe, na MC- u ( vrh neba) i u konjukciji je sa umetničkom Venerom - dakle velika popularnost i uspeh u poslovima vezanim za umetnost. Uran u polju braka i Mesec u Vodoliji donose povremene nestabilnosti. Dominantna osma kuća horoskopa je analogna znaku Škorpije, pa je potpuno izvesno da svoj intimni život Milan Gutović drži daleko od znatiželjnika.