Marija Šerifović

Marija Šerifović

Marija Šerifović

Marija Šerifović  rođena 14.11.1984. god. U 15:30h u Kragujevcu

 

    Marija Šerifović uverljivim i impresivnim interpretacijama je na velika vrata vratila dostojanstvo i poularnost domaćoj pop muzici i jedina koja je ostvarila pobedu naše zemlje na prestižnom Eurosongu, rođena je u znaku Škorpije sa podznakom Bika.

Kada se pojavi pred publikom odmah shvatite da je pred vama tipična Škorpija- žena jake energije, sa stavom, ali i sa podznakom (Bik) koji ima umetničke sklonosti, posebno kada je u pitanju pevanje. Mesec u Lavu karakterističan je za osobe koje vole javne nastupe i pozornicu, to je njihovo prirodno okruženje. Kombinacijom osnovnih osobina jasno je da preovladava fiksni element, pa je izvesno da je dosledna, uporna i istrajna. Međutim, Marija ima jednako zastupljene i ostale elemente. U kardinalnim znacima je smešten Mars, Venera i Jupiter ( sve u Jarcu), dok su u promenljivim znacima ( u Strelcu) smešteni Merkur, Uran i Neptun. Izvestan problem je uočljiv u nedostatku vazdušnog elementa, ali je nadoknađen jakom sedmom kućom (polje javnosti) gde je smešteno Sunce i Saturn. U osmom ( prirodno polje Škorpije vezano za mistiku, tajnovitost i fatalizam) su smeštene čak četiri planete: Merkur, Uran, Neptun i Venera, dok su ostale planete: Mesec ( simbol majke i doma) u četvrtom polju, ali u znaku Lava i govori o velikoj vezanosti za majku koja je poznata pevačica ( simbolika Lava), Pluton ( vladar sunčevog znaka) u šetom polju posla, govori da je veliki radnik, Jupiter u devetom polju ( polje inostranstva), te ni ne čudi što je baš na međunarodnom takmičenju ostvarila svoj najveći uspeh, i Mars ( suvladar sunčevog znaka) u desetom polju ( status i karijera), i to na samom vrhu neba, nema sumnje da je vrlo ambiciozna osoba. Konjukcija Sunca i Saturna daje posebnu simboliku. Karakterističan je za ljude koji su veliki individualci i koji se u životu prvenstveno oslanjaju samo na sebe i lične potencijale. Takođe je karakterističan za vrlo zahtevne i kritične osobe koje od sebe i od drugih očekuju apsolutni maksimum. Ovaj aspekt često povezujemo i sa sudržanom komunikacijom sa ocem, ali i neprihvatanje bilo kakvih autoriteta. Vladari sunčevog znaka Pluton i Mars smešteni su na jakim pozicijama, posebno Pluton na 3. stepenu gde ima najveću moć, ali i Mars koji je na 29. stepenu Jarca u blizini svoje egzaltacije (28. stepen), pa je izvesno da je veliki borac i da ima princip jake muške energije.

Nema sumnje da će Marija biti uspešna i ostvarena na profesionalnom i materijalnom planu jer je osoba koja zna šta hoće i kako to da ostvari. Međutim, izvesni problemi je očekuju na emotivnom planu. Venera je smeštena u sazvežđu Jarca i u konjukciji je sa Neptunom, pa joj često donosi izražene iluzije ( povoljno je za umetnost), ali i utisak nesigurnosti i nevoljenosti.