Marion Cotillard

Marion Cotillard

Marion Cotillard

Astroprofil Marion Cotillard

 

     Čuvena francuska glumica, dobitnica Oskara, Marion Cotillard , 30. septembra proslavila je 45. rođendan. Ulogama koje je tumačila stekla je veliko poštovanje filmskih kritičara, ali i brojne obožavaoce širom sveta. Rođena je u šarmantnom znaku Vage, sa podznakom u analitičnoj Devici i emotivnim Mesecom u znaku Raka.

     Sunce u Vagi pozicionirano u prvom polju Horoskopa obrazuje konjunkciju sa Plutonom i odličan aspekt prema Neptunu u znaku Strelca. Marion je ambiciozna , preduzimljiva, istrajna i dosledna osoba sa izuzetnim kreativnim umetničkim potencijalima i neodoljivom harizmom. Sunce i Pluton iz Vage obrazuju odličan aspekt i prema Saturnu iz Lava i naglašavaju odgovornost, ozbiljnost, red, rad i disciplinu kao osnovni životni princip.

     Vladar Horoskopa, Venera, pozicionirana je u znaku Lava, u dvanaestom polju, na fiksnoj je zvezdi Regulus koja je  Marion predodredila da bude uspešna, slavna i popularna. Iako je privatno veoma zatvorena, uživa u javnom poslu, voli glamur i šetnju po „crvenom tepihu“. Strasna je, ima potrebu da u prvi plan istakne sve soje kvalitete i uživa da je u centru pažnje. Venera iz Lava obrazuje odličan aspekt prema retrogradnom Merkuru iz Vage ( Vladar Ascedenta), te je izuzetno elokventna, komunikativna i direktno izražava svoje mišljenje i stavove. Ekološka je aktivistkinja i potparolka Greenpeace organizacije. Harmonični aspekt Vladara Horoskopa i Vladara Ascedenta utiču na potrebu za unutrašnjom harmonijom i ravnotežom.

     Mars u znaku Blizanaca nalazi se u desetom polju Horoskopa i obrazuje odlične aspekte prema Veneri iz Lava, Merkuru iz Vage i Jupiteru iz Ovna. Svestrana je, mladalačkog duha i izgleda, puna energije i inicijative. Otvorena je za nove predloge i ideje i uživa u radu sa kreativnim osobama od kojih usvoja nova znanja.

     Mesec se nalazi u svom sedištu – u znaku Raka. Izuzetno je snažan i naglašava veliku emotivnost, značajnu ulogu roditelja u odrastanju, ali i negovanje porodičnih vrednosti. Na žalost, Mesec obrazuje veoma izazovne aspekte - kvadrat prema retrogradnom Merkuru iz Vage i retrogradnom Jupiteru iz Ovna. Prati je promenljivo raspoloženje, u pojedinim trenucima je nestrpljiva i napeta i osetljiva na nepravdu. Beskompromisna je u svojim stavovima. Mesec na kraju Raka obrazuje nezgodan aspekt i prema Uranu na početku Škorpije- teško podnosi odvajanje od porodice, promenu sredine i selidbe. Konjunkcija Meseca iz Raka sa Saturnom na početku Lava naglašava potisnute strahove, zabrinutost i povremene depresivne epizode. Ipak, u profesionalnom smislu, baš pozicija Meseca  u Natalnoj karti predodredila ju je za najznačajniju ulogu u karijeri, tumačila je francusku nacionalnu ikonu, čuvenu šansonjerku tragične sudbine – Édith Piaf.

     Iako je u ovoj godini Marion Cotillard postala novo zaštitno lice kultnog parfema – Chanel 5, planetarne konstelacije nisu bile previše naklonjene harizmatičnoj glumici na ličnom planu. Tranzitni Saturn i Jupiter iz Jarca su obrazovali  izazovan aspekt prema  Natalnom Mesecu u Raku, Merkuru iz Vage i Jupiteru iz Ovna. Pratilo je emotivno nezadovoljstvo, nedostatak energije, nezainteresovanost za posao, porodični problemi. Nezgodni aspekti će biti aktuelni sve do kraja godine, a od septembra   situacija se dodatno zakomplikovala jer se aktuelnim aspektima pridružio i tranzitni Mars iz Ovna. Na svu sreću od proleća naredne godine tranzitni Jupiter i Saturn iz Vodolije obrazovaće odlične aspekte prema Suncu, Plutonu iz Vage i  Neptunu iz Strelca, u drugoj polovini godine i prema  Merkuru iz Vage, Jupiteru iz Ovna, Marsu iz Blizanaca i prema Veneri iz Lava.  Doneće bolje raspoloženje, zadovoljstvo u privatnom životu, ali i povoljne profesionalne prilike i uspeh u karijeri.