Neprikosnovena vladarka rok scene

Neprikosnovena vladarka rok scene

Neprikosnovena vladarka rok scene

 

ASTROPROFIL: TINA TARNER
Neprikosnovena vladarka rok scene
Simbol žene borca, pobednika, optimiste
petak, 07.12.2018. u 20:22
 


Tina Tarner, svetska muzička ikona – kraljica rokenrola, 26. novembra proslavila je 79. rođendan. Neprikosnovena vladarka rok scene, svojim neprolaznim hitovima i nezaboravnim spektakularnim nastupima, emitovala je dobru energiju i snažnu emociju. Uspela je da prevaziđe velike izazove i teškoće u privatnom životu i postala je simbol žene borca, pobednika, optimiste. Rođena je u znaku Strelca, sa podznakom u Lavu i Mesecom u Blizancima.

Vladar Horoskopa, Jupiter, na kraju Riba usmerio je prema muzici i umetnosti, a odličan aspekt koji obrazuje prema Suncu, Vladaru Ascedenta, na početku Strelca doneo joj je svetsku slavu i uspeh. Takođe, pozicija Plutona na početku Lava i odličan aspekt prema Jupiteru i Suncu podario joj je neiscrpnu energiju, ali i moć da iz najtežih izazova izađe kao pobednik.

Privatni život Tine Tarner nije bio nimalo jednostavan, naprotiv. Opozicija Sunca iz Strelca i Meseca u znaku Blizanaca (rođena u fazi Punog Meseca), naglašava preveliku emotivnost, ali i neslaganje roditelja. Njihov razvod je obeležio Tinino odrastanje, ali i osećaj nevoljenosti, odbačenosti, krivice koji ju je pratio tokom života i koga dugo nije mogla da se oslobodi. Izuzetno nezgodan Mars u znaku Riba obrazuje nezgodan aspekt prema Suncu u Strelcu i prema Mesecu u Blizancima. Tinu su pratili nesporazumi i neslaganje sa roditeljima. Mars u Ribama pozicioniran je u sedmom polju Horoskopa, te na žalost oslikava i prvog bračnog partnera. Simboliše umetnika muzičara, ali i alkoholičara, narkomana. Kvadrat Marsa i Sunca – agresivnog nasilnika, a kvadrat Marsa i Meseca – čoveka nepredvidivih reakcija. Tinin prvi brak je bio slika i prilika braka njenih roditelja, ali i nametnutih obrazaca koje je prihvatala kao svoju sudbinu. Ipak, buntovna priroda Strelca i jaka volja Ascedenta u Lavu, kao i Pluton u Lavu naterali su je na životni preokret. U svojim zrelim godinama Tina odlučuje da postane „gospodarica” sopstvenog života.

Venera iz Strelca u odličnom aspektu prema Saturnu iz Ovna donosi joj profesionalni uspeh i popularnost u zrelim godinama, ali i ljubav sa znatno mlađim Nemcem (Saturn u Ovnu). Sunce u konjukciji sa Merkurom u četvrtom polju Horoskopa – selidbu i život u inostranstvu. Jupiter iz Riba u opoziciji sa Neptunom iz Device i promenu vere – postala je budista.

Iako popularna pevačica nesumnjivo uživa u zasluženoj ljubavi i pažnji svog izabranika, poslednjih pet godina su donele neke nove životne izazove. Tranzitni Neptun iz Riba 2013. i 2014. godine aktivirao nezgodne aspekte – konjukciju sa Marsom u Ribama, kvadrat prema Suncu i Merkuru u Strelcu i kvadrat prema Mesecu u Blizancima i uzrokovao niz zdravstvenih problema – moždani udar, transplantaciju bubrega, dok je tranzitni Saturn u Strelcu tokom 2015, 2016. i 2017. godine prouzrokovao pad energije i mukotrpan oporavak. Tokom 2018. godine tranzitni Saturn iz Jarca prolaskom kroz peto polje Horoskopa i najveću porodičnu tragediju – gubitak starijeg sina.

Ipak, naredna godina popularnoj pevačici donosi bolje planetarne aspekte. Tranzitni Jupiter u Strelcu doneće dobre vesti, vratiće bolje raspoloženje, optimizam i životnu energiju.

Zoran Delibos 

Politika, 07/12/2018