OPRA VINFRI

OPRA VINFRI

OPRA VINFRI

ASTROPROFIL: OPRA VINFRI

Uvek ispred vremena

Dama koja pomera granice tradicionalnog društva i podstiče na drugačiji način razmišljanja

Autor: Zoran Delibos

 

petak, 02.02.2018. u 20:00 Politika.rs

Jedna od najuticajnijih žena sveta, svakako najbogatija Afroamerikanka, Opra Vinfri, rođena je 29. januara 1954. godine u državi Misisipi, u Americi. Početkom godine na dodeli Zlatnog globusa kao dobitnica Nagrade za životno delo svojim govorom ponovo je pomerila granice i pokrenula aktuelna društvena pitanja, upravo temama koje se usko vezuju za njeno ime i slavu koju je ostvarila kao novinarka sa stavovima koja je uvek bila ispred vremena i osećala dileme i „muke” modernog čoveka.

Rođena je u znaku Vodolije, sa podznakom u Strelcu i Mesecom u znaku Strelca.

Vladar Horoskopa, Uran, nalazi se u Raku u sedmom polju. Doneo joj je popularnost među širokim narodnim masama. Odličan aspekt Urana iz Raka prema Marsu u Škorpiji podario joj je jaku energiju, borbenost, beskompromisnost, izdržljivost i sposobnost da životne izazove i nedaće iskoristi kao ličnu prednost. Nezgodan aspekt prema Neptunu iz Vage uticao je na teško detinjstvo, ali i veoma složene porodične odnose. Roditelji su joj bili rastavljeni. Odrasla je pored bake na farmi u velikom siromaštvu. Kao maloletnica bila je žrtva seksualnog zlostavljanja, na korak do suicida.

Ipak, kao srednjoškolka počinje da živi kod oca. Izuzetno nezgodan aspekt Sunca iz Vodolije i Saturna iz Škorpije (u desetom polju Horoskopa) karakterišu oca kao tradicionalnog i zahtevnog čoveka koji podstiče Oprinu odgovornost, ambiciju i potrebu da se sama izbori za svoj životni uspeh. Rano je honorarnim novinarskim poslovima počela da zarađuje, ali i obezbedila sebi stipendiju za studiranje.

Vladar Ascedenta, Jupiter, pozicioniran je u Blizancima u šestom polju. Definiše je kao radnu, komunikativnu i snalažljivu osobu. Odlično pozicioniran Merkur u Vodoliji karakteriše natprosečnu intiligenciju, brze misli, odlično zaključivanje. Dobar aspekt Merkura prema Neptunu iz Vage na MC-u podstiče intuiciju, ali joj daje harizmu i želju za popularnošću. Izazovan aspekt Merkura iz Vodolije prema Plutonu u Lavu u osmom polju Horoskopa, daje joj neverovatnu pronicljivost, smisao za psihoanalizu i nepogrešivi instinkt. Jupiter iz šestog polja je odlično povezan sa Merkurom iz Vodolije, Neptunom iz Vage i Plutonom iz Lava, te je svoje prednosti Opra najviše iskoristila preko posla. Obavljajući intervjue sa najuspešnijim i najpoznatijim sagovornicima uvek je nepogrešivo znala kako da ih otvori, kako da budu najiskreniji prema njoj i kako da joj povere svoja najintimnija razmišljanja, strahove, probleme koje su sakrivali od drugih. Svetsku popularnost je doživela baš zato što su njene emisije odavale utisak kao da su njeni sagovornici na seansama kod ličnog psihoterapeuta.

Mesec u Strelcu kao i konjunkcija Sunca i Venere u Vodoliji u drugom polju Horoskopa, kao i odličan aspekt prema Jupiteru u Blizancima, i pored svih životnih nedaća darovali su je velikim optimizmom, ali i bogatstvom. Preduzetnički duh i uverenje da je u životu sve moguće ako dovoljno želiš, kao i stav da ne postoje granice koje čovek ličnom voljom ne može da prevaziđe, definisale su je kao jednu od najuticajnijih i najbogatijih žena današnjice.

Protekli period je bio izazovan za Opru. Tranzitni Uran iz Ovna pravio je nezgodne aspekte prema njenom Uranu u Raku i Neptunu u Vagi. Takođe, tranzitni Saturn je prelazio preko njenog Meseca i kroz dvanaesto polje Horoskopa. U izvesnom smislu imala je potrebu za odmorom i regeneracijom. Ipak, u narednim godinama, izazovni aspekti će proći. Nesumnjivo će u bliskoj budućnosti ponovo biti veoma angažovana i prisutnija u javnosti, naravno na svom zadatku – da pomera granice tradicionalnog društva i podstiče drugačiji način razmišljanja.