Paulo Coelho

Paulo Coelho

Paulo Coelho

 

Paulo Koeljo   24.08.1947. Rio de Ženeiro 00:05h

 

    Autor brojnih svetskih bestselera: „Alhemičar“, „Peta gora“, „Zahir“, „Priručnik ratnika svetlosti“ i svakako jedan od najčitanijih književnika današnjice, Paulo Koeljo, rođen je u znaku Device sa podznakom Bika.

    Sama astrološka kombinacija u prvi mah ne upućuje na bezuslovnog književnika, pre nas usmerava na čoveka kome je materijalno prioritet. Ali, nije uvek sve kako nam se na prvi pogled čini. Vladar Ascedenta, Venera, nalazi se u sazvežđu Lava i pravi konjukciju sa Merkurom u Lavu ( vladar sunčevog znaka) i sa Suncem u sazvežđu Device i svojom pozicijom donosi apsolutnu dominaciju u Horoskopu. Pored Venere i Merkura u sazvežđu Lava se nalaze i Pluton i Saturn i to u trećem astrološkom polju ( koje inače vezujemo za komunikaciju i pisanje). Dakle, sa jakim trećim astrološkim poljem koji nosi simboliku Blizanaca logično je da se susrećemo sa književnikom, novinarom, tekstopiscem..., zanimanjima koja su i obeležila Koeljov život.

     Mesec se nalazi u sazvežđu Srelaca i zadužen je za otvorenu prirodu, a u ranoj mladosti i za avanturističke aktivnosti, ima potrebu za istraživanjem. Duh buntovnika potvrđuje u Uran u Blizancima u prvom astrološkom polju. Mars se nalazi u Raku u drugom polju i nije najidealniji, ali donosi želju za materijalizacijom poslova. Jupiter u Škorpiji u šestom polju donosi uspeh na poslu, ali i potvrđuje dobru zaradu. Neptun, planeta mašte, je odlično integrisan u horoskopu, posebno prema Plutonu, donosi dozu potrebne mistike i sklonost ka ezoteriji, dok odličan aspekt prema Mesecu donosi elemente opčinjenosti čitalačke publike u svetu ( Neptun sekstil Mesec u Strelcu).

     Međutim, da bismo u potpunosti razumeli Natalnu kartu Paola Koelja, moramo obratiti pažnju na položaj fiksnih zvezda. Na Ascedentu se nalazi fiksna zvezda Algol koja je uvek prisutna u izvesnom obliku kod osoba koje su povezane sa energijama: kod Nikole Tesle, Alberta Anštajna, ali i kod Hitlera, Staljina, Gebelsa... Vezujemo je za Saturna i Jupitera, ali u osnovi ona ima energiju Plutona, te otuda potreba za istraživanjem neistraženih okultnih stvari. Takođe, Venera kao dominantna planeta horoskopa i kao vladar Ascedenta je u konjukciji sa fiksnom zvezdom Regulus, te obavezno donosi veliku slavu i poularnost.