Princ Harry

Princ Harry

Princ Harry

ASTROPROFIL: PRINC HARI

Ne voli autoritete

Svojim izjavama i komentarima moze da iznenadi sagovornika, ali i javnost

petak, 07.09.2018. u 20:00

 

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, mlađi sin prestolonaslednika engleske krune princa Čarlsa i pokojne princeze Dijane, rođen je 15. septembra 1984. godine u Londonu u znaku Device sa podznakom u Jarcu i Mesecom u znaku Bika.

Vladar sunčevog znaka, Merkur, nalazi se u svom sedištu – u znaku Device. Obrazuje odličan aspekt prema Jupiteru iz Jarca i prema Plutonu u Škorpiji. Podario ga je izuzetnom oštroumnošću, analitikom, pronicljivošću, ali i upornošću i natprosečnom inteligencijom. Ipak, Merkur iz Device obrazuje i nezgodan aspekt prema Uranu u znaku Strelca. Sklon je nepredviđenim reakcijama. Svojim izjavama i komentarima može da iznenadi sagovornika, ali i javnost. U komunikaciji je često ekscentričan, a smisao za humor mu je ironičan. Ipak, veoma je iskren i direktan. Nedostaje mu diplomatije.

Vladar Ascedenta, Saturn, pozicioniran je u Škorpiji u devetom polju i u konjunkciji je sa MC-om. Princ Hari ne voli autoritete, ne voli da mu se nameće mišljenje. Izvesno, pojedina pravila kraljevske porodice na njega utiču iritantno. Uporan je u svojim planovima i željama i od njih ne odstupa. Voli izazove.

 

Dominantan Saturn uticao je i na izbor životnog poziva. Voli vojsku i način života koji podrazumeva odricanje i požrtvovanost, voli da se nađe u veoma rizičnim i opasnim situacijama.

Mesec u znaku Bika nalazi se u četvrtom polju Horoskopa. Porodica mu je veoma važna. Posebnu vezu je imao sa pokojnom princezom Dajanom. Izazovan aspekt natalnog Meseca prema Saturnu u Škorpiji, nažalost, ukazuju na ranu smrt majke i tugu koju je godinama nosio. Dugo nije mogao da se izbori sa velikim gubitkom.

Mars u znaku Strelca pravi kvadrat sa Suncem u znaku Device, ali i širu konjunkciju sa Uranom. Pun je energije i inicijative. Voli sport i akciju. Ipak, u mladosti (period vladavine Marsa), bio je sklon buntovnom i ekscentričnom ponašanju.

Venera, planeta ljubavi, pozicionirana je u svom sedištu – u znaku Vage. Podarila ga je šarmom, zavodljivošću, ali i veoma privlačnim suprotnom polu. Princ Hari uživa u koketovanju i zavođenju. Skladan ljubavni odnos mu je uslov da se oseća rasterećeno i zadovoljno.

Stupio je u brak 19. maja sa svojom izabranicom – američkom glumicom Megan Markl. Vladar sedmog polja Horoskopa je Mesec u Biku u četvrtom polju i upravo oslikava partnera. Mesec obrazuje odličan aspekt prema Suncu iz Device. Partnerka je poznata i popularna osoba, dok aspekt Meseca prema Saturnu u Škorpiji nagoveštava da je ambiciozna, stabilna i starija.

Planetarne pozicije su u prethodnom periodu bile naklonjene princu Hariju. Tranzitni Jupiter iz Škorpije prelazio je preko njegovog Saturna (vladar Ascedenta) i prolazio kroz deseto polje Horoskopa, te je uslovio promenu statusa. Tranzitni Saturn prelazi preko natalnog Jupitera u Jarcu, obrazuje odličan aspekt prema Merkuru u Devici – vladaru Horoskopa, ali prolazi kroz izazovno dvanaesto polje. Planetarni poredak će pozitivno uticati na promenu stila života, sazrevanje, ali i definisati nove planove i interesovanja.

 

http://www.politika.rs/sr/clanak/410684/Ne-voli-autoritete