Princ Vilijam

Princ Vilijam

Princ Vilijam

ASTROPROFIL: Princ Vilijam
Predodređen za budućeg kralja

 


Princ Vilijam, vojvoda od Kembridža, u poslednje vreme veoma je angažovan u javnom životu. Usled aktuelne pandemije kovida 19 koja je u mnogome pogodila i Ujedinjeno Kraljevstvo, ali i kraljevsku porodicu, preuzeo je niz dužnosti svoga oca – prestolonaslednika princa Čarlsa koji je oboleo od virusa korona, ali i od kraljice Elizabete Druge i princa Filipa, koji su u samoizolaciji zbog pozne životne dobi. Ipak, princ Vilijam je 21. juna, na pomračenje Sunca, u krugu porodice proslavio rođendan.

Rodio se pre 38 godina, takođe na pomračenje Sunca. Od pokojne majke, omiljene princeze Dajane, nasledio je istu astrološku vodeno-vatrenu kombinaciju – znak Raka (emotivnost i odličnu komunikaciju sa širokim narodnim masama) i podznak Strelca (optimizam i popularnost u svetskim okvirima).

Sunce je pozicionirano na nultom stepenu Raka, u konjukciji je sa dispozitorom – Mesecom na četvrtom stepenu Raka, na vrhu sedmog polja Horoskopa. Sunce i Mesec (vladar Horoskopa) obrazuju odličan aspekt prema vladaru Ascedenta – retrogradnom Jupiteru na nultom stepenu Škorpije koji je u konjukciji sa M. C. (Vrh neba). Nema dileme da je predodređen za budućeg kralja. Takođe, isti aspekti upućuju na veliku popularnost u narodu i imidž savršenog plemića koji svojim izborom partnerke, skladnim porodičnim životom, skromnošću, neposrednim ponašanjem, humanitarnom angažovanošću, pozitivnim stavovima i saosećajnošću sa problemima „običnih” ljudi daje odličan primer mlađim generacijama.

Retrogradni Neptun na kraju Strelca u konjukciji je sa Ascedentom u dvanaestom polju Horoskopa i obrazuje odličan aspekt prema Plutonu u Vagi i Jupiteru u Škorpiji, ali i nezgodan aspekt prema Suncu i Mesecu u znaku Raka. Princ Vilijam ima jaku intuiciju, kreativan je, ali i zatvoren, pomalo i stidljiv. Svoje emotivne impresije drži duboko u sebi i o njima ne govori. U komunikaciji često, veoma „vešto”, uspeva da izbegne direktne odgovore na osetljiva pitanja i razgovor preusmeri na teme koje su njemu prioritetne i interesantne. Odlično pozicioniran Merkur u Blizancima podario ga je šarmom i snalažljivošću, ali zbog nezgodnog aspekta prema retrogradnom Uranu u Strelcu u pojedinim trenucima sklon je ishitrenim reakcijama i nervozi, a nedostaje mu koncentracija i pažnja.

Odlično pozicionirana Venera na kraju Bika nalazi se u petom polju Horoskopa. Princ Vilijem se oženio iz ljubavi, a sreću pronalazi u „velikoj” porodici. Uživa da vreme provodi sa decom i ima potrebu da sa njima izgrađuje bliskost i harmonične odnose.

Mars obrazuje konjukciju sa Saturnom u znaku Vage, ali i dobar aspekt prema Merkuru iz Blizanaca. Princ Vilijam veoma je vezan za mlađeg brata – princa Harija i u tom odnosu se postavlja uvek kao stariji, odgovorniji brat.

Planetarne pozicije u ovom trenutku nisu previše naklonjene popularnom britanskom princu. Tranzitni retrogradni Saturn do juče je bio u znaku Vodolije i obrazovao je nezgodan aspekt prema natalnom Jupiteru u Škorpiji. Uticao je na veću društvenu angažovanost, ali i na iscrpljenost, umor i zdravstvene probleme. Do pred kraj godine tranzitni Saturn će boraviti u svom sedištu – u znaku Jarca i obrazovaće nezgodan aspekt prema Plutonu u znaku Vage, vladar M.C. Statusna pozicija i popularnost će biti blago uzdrmani, a pratiće ga i problemi u partnerskom odnosu. Takođe, pomračenje Sunca na prinčev rođendan, kao i tranzit Urana iz Bika kroz četvrto polje Horoskopa upućuju na ozbiljnije promene unutar najuticajnije kraljevske porodice.