Rafael Nadal

Rafael Nadal

Rafael Nadal

ASTROPROFIL: RAFAEL NADAL
Prvi reket sveta


Merkur u Blizancima darovao ga je izuzetnom mentalnom, a Pluton u Škorpiji fizičkom snagom


U Parizu, 3. juna, u pohodu na 17. Grend slem titulu, jedanaestu na omiljenom mu turniru – Rolan Garosu, prvi reket sveta, neprikosnoveni kralj šljake, Rafael Nadal, proslaviće 32. rođendan. Jedan od najuspešnijih tenisera svih vremena rođen je u znaku Blizanaca sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u Biku.

Vladar Horoskopa, Merkur, nalazi se u svom sedištu u znaku Blizanaca u osmom polju. Pravi izazovan aspekt prema retrogradnom Uranu u Strelcu i Jupiteru u Ribama. Snalažljiv je, prilagodljiv, voli izazove i ima veoma razvijen lični sistem vrednosti i uverenja od kojih ne odstupa. Nepredvidiv je i sklon iznenađenjima, sa izuzetnom mentalnom snagom, ali četo nervozan i napet.

Vladar Ascedenta (podznaka) retrogradni je Pluton, takođe, smešten u svom sedištu – u Škorpiji. Pozicioniran je na samom kraju dvanaestog polja i u konjunkciji je sa Ascedentom. Darovao ga je izuzetnom fizičkom snagom, upornošću i doslednošću. Ima potrebu da se dokazuje sebi i drugima. Regenerativan je. Odličan aspekt retrogradnog Plutona prema retrogradnom Neptunu u Jarcu ističe izuzetnu intuitivnost i kreativnost, ali i sposobnost da predoseti namere protivnika. Opozicija Plutona iz Škorpije prema Mesecu u Biku utiče na promenljivo raspoloženje i emotivne oscilacije.

Iako na sportskom terenu ostavlja utisak superiornosti i odlučnosti, Rafael Nadal je veoma osetljiv, često nesiguran, opterećen iracionalnim strahovima i blokadama. Nezgodna opozicija Sunca iz Blizanaca prema retrogradnom Saturnu iz Strelca u prvom polju Horoskopa ističe i individualizam, ali i ograničenja do uspeha (često ide težim i komplikovanijim putem), sklonost fizičkim povredama – osetljivost zglobova, kolena, kičme. U privatnom životu ima izuzetno zahtevnog i strogog oca sa kojim ima krajnje distanciran odnos. Ipak, isti aspekt razvija i pozitivne osobine – istrajan je, disciplinovan, spreman za žrtvovanje zarad viših ciljeva i ideja, odgovoran, ozbiljan, skroman, ima odličnu samokontrolu.

Mars, planeta zadužena za energiju, egzaltiran je u znaku Jarca, te karakteriše izdržljivost i vojničku disciplinu. Nije sklon improvizacijama, bori se do iznemoglosti.

Venera u Raku naglašava privrženost porodici, posebno blizak odnos sa majkom i sestrom, boravište u porodičnoj kući, patriotizam (igra za Dejvis kup reprezentaciju Španije, vatreni je navijač fudbalskog kluba Majorke i Real Madrida), zabavlja se sa devojkom koju poznaje od detinjstva. Venera iz Raka obrazuje vodeni trigon prema Jupiteru u Ribama i donosi odličnu zaradu.

Od 2014. do 2017. godine planetarne pozicije nisu bile naklonjene Rafaelu Nadalu. Tranzitni Saturn u Škorpiji prelazio je preko Ascedenta i boravio u prvom polju. Izazvao je povrede, dok je boravkom u Strelcu pravio nezgodne aspekte na Sunce i Merkur u Blizancima, te uticao na nedostatak samopouzdanja. Ulaskom u Jarca Saturn je aktivirao pozitivan aspekt prema Plutonu u Škorpiji i Mesecu u Biku. Tranzitni Jupiter je krajem prošle godine ušao u Škorpiju i prvo polje Horoskopa. Vratio mu je optimizam i samopouzdanje. Tokom 2018. godine planete će mu biti veoma naklonjene. Izvesno će zabeležiti nove pobede na najvećim teniskim turnirima i oboriti neke nove sportske rekorde.

Iako je od 2014. do 2017. godine (dok je Saturn boravio na kraju Škorpije i u Strelcu) Rafael Nadal doživeo niz povreda, pad forme, i pozicije na ATP listi, ulaskom tranzitnog Jupitera u Škorpiju vratio je optimizam i samopouzdanje i vratio ga na poziciju prvog tenisera sveta.

 

http://www.politika.rs/sr/clanak/404786/Prvi-reket-sveta  02.06.2018.