Razvod Anđeline Džoli i Breda Pita

Razvod Anđeline Džoli i Breda Pita

Razvod Anđeline Džoli i Breda Pita

Razvod Anđeline Džoli i Breda Pita

Prethodne nedelje neizbežna tema svetskih tabloida je razvod holivudskog para Anđeline Džoli i Breda Pita posle dvanaestogodišnje emotivne veze i dvogodišnjeg braka. Za mnogobrojne fanove polularnog para, nema sumnje, veliko iznanađenje, ali ako se pažljivije pogledaju njihovi individualni horoskopi – svakako očekivano.

Ukoliko se uporede njihove Natalne karte uočljiva je emotivna i erotska privlačnost. Takođe, izraženo je i da su veoma naglašeni individualci jakog i snažnog karaktera sa ozbiljnim izazovima u emotivnim i porodičnim odnosima. Bez dileme, njihov partnerski odnos je bio veoma dinamičan i podrazumevao je promenljive faze. 
Ključ razvoda, ipak, nije oslikan izazovnim sinastričkim aspektima, već je slika njihovih individualnih Horoskopa i podstaknut nezgodnim aspektima tranzitnog Saturna iz sazvežđa Strelca i Urana iz sazvežđa Ovna koji ih prati poslednjih godinu dana.

Anđelina Džoli je rođena u znaku Blizanaca sa podznakom Raka, dok joj se Mesec nalazi u sazvežđu Ovna. 
Podznak u Raku, kao i Venera u Raku, naglašavaju potrebu za velikom porodicom. No, izazovni aspekti nezgodno postavljenog Saturna u sazvežđu Raka prema Mesecu u sazvežđu Ovna neminovno utiču na velike probleme u porodičnom domu. Egzaktni kvadrat Venere na 28. stepenu Raka i Urana na 28. stepenu Vage ukazuju da do raspada braka (odnosno zajednice) dolazi iznenada. Uran sinboliše preokret, razlaz, bunt.. u sazvežđu Vage (partnerski odnosi). Sunce (oslikava partnera u ženskom horoskopu) iz Blizanaca pravi opoziciju prema Neptunu (planeta zadužena za iluziju, harizmu, ali i konfuziju) u sazvežđu Strelca. Anđelina svog partnera ne razume, neki njegovi postupci, kao i način razmišljanja, su joj nejasni i nema opravdanja za njih. Duži period tranzitni Saturn prolazi kroz njeno peto polje (ljubav, deca). Od početka godine tranzitni Saturn je prelazio preko natalnog Neptuna i pravio je opoziciju prema Suncu, te je podsticao emotivno udaljavanje. Takođe, tranzitni Neptun iz Riba je aktivirao promenljivi kvadrat- napravio distancu u partnerskom odnosu.

Bred Pit je dupli Strelac. Ipak, većina planeta se nalazi u sazvežđu Jarca ( Mars, Merkur, Mesec i Venera). Venera i Mesec u sazvežđu Jarca ukazuju da emotivni i partnerski odnos ima kontinuitet i trajanje, ali dispozitor - Saturn nalazi se u sazvežđu Vodolije ( želja za slobodom) i istovremeno pravi vrlo izazovan aspekt prema Neptunu u Škorpiji. Neaspektovano Sunce na 26. Stepenu Strelca ( centar galaksije) samo podstiče želju za slobodom i nesputanost, te Bred mora da ispolji svoju individualnost i u samoj porodici, ima potrebu da bude samo svoj. Izazovni tranzit Saturna preko Ascedenta simboliše težak period i probleme ( unazad pola godine prelazi preko Ascedenta). Ipak, još nezgodniji po Breda Pita je bio tranzit retrogradnog Urana iz sazvežđa Ovna koji je u njegovoj četvrtoj kući ( dom, porodica) i pravi kvadrat na Mesec na 22. stepenu Jarca ( dom, porodica) i na Veneru ( partnerski odnosi) na 23. stepenu Jarca. 
Kvadrat Saturna iz Strelca i Neptuna iz sazvežđa Riba, kao i tranzitni Uran iz sazvežđa Ovna, nije bio saveznik slavnom holivudskom paru, aktivirao je izazovne aspekte u Natalnim kartama i razdvojio ih.

Na žalost, iako mnogobrojni fanovi priželjkuju pomirenje proslavljenog holivudskog para, teško da će do njega doći.

Anđelina ima potrebu da pronađe partnera koji će joj biti privrženiji, manje temperamentan i koji će bezuslovno slediti njenu viziju porodice i partnerskog odnosa. 
Bred Pit, pak, ima potrebu za opuštenijim i manje napetim odnosom. Njegova Venera u sazvežđu Jarca ukazuje da će emotivnu stabilnost pronaći u zrelijim godinama sa osobom koju poznaje iz prošlosti.

 

Objavljeno 26.09.2016.