Serena Williams

Serena Williams

Serena Williams

 

Jedna od najtrofejnijih svetskih teniserki, po mnogim sportskim stručnjacima i najbolja svih vremena, Serena Williams, rođena je 26. septembra 1981. godine u znaku Vage sa Ascedentom u Biku i Mesecom u Devici. Po osvajanju 23-će gren slem titule u Australiji, početkom godine, prekinula je sezonu zbog trudnoće. Tokom trajanja US – open- a, mnogobrojne navijače obradovala je vešću da je postala majka jedne devojčice, a svoj veliki povratak planira za sam početak naredne godine.

Vladar Horoskopa, kao i vladar Ascedenta, Venera, pozicionirala se u Škorpiji u sedmom polju Horoskopa. Podarila joj je jaku fizičku građu, upornost, regenerativnost, ali i popularnost. Svoju izdržljivost i psihološku superiornost demonstrira na turnirima i „noćna je mora“ svojim protivnicama na terenu.  Odlična pozicija Marsa u Lavu u petom polju karakteristika je uspešnih i trofejnih sportista jer naglašava ljubav prema sportu, ali i želju za pobedama. Mars u Lavu ne prihvata poraze, ima potrebu da istakne svoje kvalitete, liderstvo i želi da je uvek u centru pažnje. Serena živi za trenutke u kojima preuzima pehare i za aplauze.

U šestom polju Horoskopa nalaze se Mesec u Devici, Sunce, Saturn, Jupiter, Pluton i Merkur u Vagi. Nema dileme da je veliki radnik, odlično organizovana i disciplinovana osoba. Konjukcija Sunca i Saturna naglašava ozbiljnost i odgovornost. Iako kao Vaga u pojedinim trenucima ostavlja utisak ležernosti, Serena ništa u svom životu ne prepušta sličajnostima i improvizaciji. Isti aspekt donosi uspeh i realizaciju i u zrelijim godinama, te će nesumnjivo još dugo biti u odličnoj formi i osvojiti mnogobrojne  turnire. Sunce i Saturn ističu i značajnu ulogu oca. Nesumnjivo je neprikosnoveni autoritet, ali i učitelj koji joj je postavio čvreste temelje i samopouzdanje.

Mesec u Devici naglašava perfekcionizam, zahtevnost, analitičnost i kritički duh. Ipak, upravo nezgodna pozicija Meseca iz Device prema Neptunu u Strelcu doneo je u jednom periodu profesionalna  ograničenja i stagnaciju. Izuzetno je emotivna osoba, vezana je za porodicu i razvod njenih roditelja negativno se odrazio na karijeru i uspeh. Teško je prihvatila promene u porodici, osetila se izdanom i razočaranom i bilo je potreban izvestan period da se stabilizuje i regeneriše. Konjukcija egzaltiranog Saturna u Vagi i Juptera promoviše izuzetno visok sistem vrednost, pravičnost i dobronamernost, dok konjukcija Plutona i Merkura u Vagi ističe intiligenciju i oštroumnost.

Najdominantniji aspekt Sereninog Horoskopa – Venera u Škorpiji u kvadratu prema Marsu u Lavu zadužen je za energičnost, snagu i brzinu i odličan je za profesiju, ali će, nažalost, doneti puno problema u partnerskim odnosima u kojima mora biti spremna na ozbiljnije izazove i iskušenja.

Tokom ove godine tranzitni Jupiter je bio u Vagi, na ličnom planu joj je doneo radosne vesti i sreću. U narednoj godini Jupiter će boraviti u Škorpiji, prelaziće preko Venere, nesumnjivo će se afirmativno odraziti na profesionalni uspeh i zaradu.

Politika, oktobar 2017.

.