Uporedni horoskop D. Trampa i V. Putina

Uporedni horoskop D. Trampa i V. Putina

Uporedni horoskop D. Trampa i V. Putina

Uporedni horoskop Donalda Trampa i Vladimira Putina

 

Krajem prošle godinene na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp je napravio tektonske promene na globalnom nivou, uzdrmao svetski establišment i najavio sasvim drugačije prilike u svetu.

Donald Tramp je Blizanac sa Ascedentom ( podznakom) u Lavu i Mesecom u Strelcu. Vatreno vazdušna kombinacija ukazuje na snalažljivog, otvorenog, elokventnog i  komunikativnog zabavljača, ali i preduzimljivu i ambicioznu osobu. Mars na kraju Lava u 12. polju preferira borca, organizatora i preduzetnika. Tramp nije slučajno postao predsednik Amerike. Ascedent se nalazi na 29. stepenu Lava, na fiksnoj zvezdi Regulus koja simbolizuje slavu, moć, popularnost. Vladar Ascedenta, Sunce, je na 22. stepenu Blizanaca ( stepen Ascedenta  Amerike) u 10. polju njegovog horoskopa. Sunce iz Blizanaca obrazuje opoziciju ( ugao od 180. stepeni) sa Mesecom u Strelcu ( rođen je u fazi Punog Meseca, u Lunarnoj eklipsi – pomračenje Meseca),  ističe  emotivnost, ali i nepredvidivost. Konjukcija Sunca sa severnim mesečevim čvorom u 10. polju neminovno donosi karmu vođe - lidera.

Vladimir Putin je savim drugačiji tip osobe. Rođen je u znaku Vage sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u Blizancima – u vazdušno vodenoj kombinaciji. Ascedent na 3. stepenu Škorpije ( stepen egzaltacije Plutona i pad Meseca) određuje snažan principijelan karakter i rođenog borca. Konjukcija Sunca i Saturna u Vagi zadužena je za izdržljivost, upornost, organizovanost, ozbiljnost, odgovornost, ali i suzdržanost, mudrost, individualizam. Stelijum ( grupa) planeta u 12. polju horoskopa (Saturn, Neptun, Merkur) ukazuje na zatvorenost i nepoverenje. Vladar Ascedenta, Pluton, se kao i kod Trampa, nalazi u 10. polju horoskopa, na vrhu neba, u konjukciji sa MC-om što je pozicija predsednika države.

Uporedni horoskop dvojice lidera govori o potpuno različitim karakterima, ali i o međusobnom poštovanju i razumevanju. Ne smatraju se rivalima i neprijateljima, naprotiv.  Vladari Horoskopa - Trampov Merkur u Raku i Putinova Venera u Škorpiji prave harmoničan aspekt ( trigon). Takođe i vladari Ascedenta - Donaldovo Sunce na 22. stepenu Blizanaca i Putinov Pluton na 22. stepenu Lava obrazuju odličan aspekt ( sekstil ). Ipak, u izvesnim situacijama su moguće i razlike u mišljenju. Trampov Saturn i Venera na kraju Raka obrazuju izazovan aspekt ( kvadrat) prema Putinovom Neptunu i Merkuru u Vagi, što čini razlike u ekonomskoj politici i taktiziranja oko cene energenata. Nezgodan aspekt je i Putinov Mars na Trampovom Mesecu – amerčki narod nema pozitivan stav prema Putinu ( doživljavaju ga kao potencijalnog agresora). Tačka fortune u Putinovom horoskopu je u konjukciji sa Suncem u Blizancima Donalda Trampa. Nalazi se u 8. polju Putinovog horoskopa ( simbolika Škorpije - rat, stradanje). U kriznim situacijama i ratnim žarištima u svetu imaće odličnu komunikaciju i razumevanje. Tramp Putinu donosi sreću i prosperitet.

"Politika" 07.04.2017.