Monika Beluči

Monika Beluči

Monika Beluči

Monika Beluči 

Monika Beluči, svetska zvezda koja je nedavno boravila u Srbiji, rođena je u znaku Vage, sa podznakom u Jarcu i Mesecom u Lavu. Vage karakteriše lepota i šarm, a planeta Venera, vladar Monikinog horoskopa, pozicionirana je u Lavu, čime se da objasniti zašto je uvek u centru pažnje, tj. da je rođena da bude poznata i slavna. Neptun, planeta zadužena za film i fotografiju, pozicioniran je na vrhu neba (polje statusa i karijere), u konjunkciji sa MC, odredio je profesiju.

Podznak u Jarcu je dominantan. Vladar ascedenta, Saturn, na kraju je Vodolije. To je definiše kao osobu koja je u mladosti bila suzdržana, ponekad nesigurna, melanholična, ali ambiciozna. Veliki je individualac i drži do toga da bude samostalna i nezavisna. Dominantna pozicija Saturna u horoskopu donosi kasniju životnu afirmaciju. Glumom je počela da se bavi sa 35 godina, a na majčinstvo se odlučila nakon 40. rođendana.

Osim uticaja Venere u Lavu (simbol ženstvenosti i lepote), Saturn je karakteriše odabirom odeće (omiljena joj je crna inače boja ove planete) kao i načinom komunikacije: suzdržanost, distanciranost.

U osmom polju horoskopa (analogno znaku Škorpije) smešteni su Uran, Pluton i Merkur u Devici i Sunce u Vagi. Ove planete naglašavaju mistiku, seksepilnost, dok Merkur, koji je u sedištu, pravi pozitivan aspekt prema Jupiteru u Biku, ističući inteligenciju i pronicljivost.

Nezgodan aspekt (opozicija) Venere iz Lava (vladar horoskopa) i retrogradni Saturn iz Vodolije (vladar ascedenta) određuju njenu zahtevnost u emotivnim odnosima. Saturn, koji je određuje, pobrinuće se da ima kontinuitet na profesionalnom planu, ali i teškoće i ograničenja u budućim partnerskim odnosima.

 

"Politika", 03.03.2017.