Astro - blog

Astro - blog

Astro - blog

Astrološki pregled nedelje od 12. do 18. novembra 2023. godine


Astrološki pregled nedelje od 12. do 18. novembra 2023. godine

Početak predstojeće nedelje biće veoma napet. Bićete nervozni i skloni ishitrenim reakcijama. Izbegavajte rasprave sa autoritetima. Sredina nedelje donosi bolje raspoloženje i povoljne vesti. Krajem nedelje osetićete nalet energije i kreativnosti.

Prva polovina nedelje
Nezgodan aspekt Sunca iz Škorpije prema retrogradnom Uranu iz Bika obeležiće početak nedelje. Bićete veoma napeti i nervozni i želećete da menjate puno toga u svojoj svakodnevici i životu uopšte. Imaćete utisak da ste ograničeni, kontrolisani, u „mašini“ u kojoj ne biste želeli da budete, odnosno gde se ne pronalazite. Poželećete da se „oslobodite“ i krenete novim putem. Posebno se pripremite na nesporazume sa pretpostavljenima i osobama koje simbolišu autoritete. Trudite se da ne donosite krajnje radikalne odluke zbog kojih se kasnije možete kajati. Nemojte se iznenaditi ako vas život ponovo „konektuje“ sa osobama od kojih ste se odavno razišli – bivšim prijateljom, partnerom, kolegom, komšijom, rođakom… Pripremite se na neočekivane izazove. Budite veoma pažljivi sa tehničkim aparatima i strujom i sporije vozite.
13. novembra Mlad Mesec na 21. stepenu Škorpije doneće prilike za neke nove početke, posebno ako ste fiksni znak ili imate Ascedent ili neku ličnu planetu oko 20. stepena fiksnih znakova (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija). Pravi je trenutak da iz vašeg života odstranite sve što vam je nepotrebno, sve što vas opterećuje, sve negativnosti, frustracije, otpad… Mlad Mesec će biti pod uticajem retrogradnog Urana iz Bika i Marsa iz Škorpije. Razjasnićete mnogobrojne dileme i nejasnoće i „sklopiti“ kockice. 
Odličan aspekt Merkura iz Strelca prema Veneri iz Vage podići će vaše raspoloženje. Bićete opušteniji i pozitivniji. Prijaće vam da više vremena provodite sa prijateljima. Uživaćete u zabavi. Povoljan je period za putovanja i nova poznanstva. Takođe, možete očekivati dobre vesti – poslovne, finansijske. Idealan je trenutak i da unapredite partnerske odnose i emotivni status. 

Druga polovina nedelje
Povoljan aspekt Marsa iz Škorpije prema retrogradnom Neptunu iz Riba podići će nivo energije, pre svega kreativne. Osetićete nalet inspiracije, posebno ako se bavite umetničkim poslovima. Ipak, poželećete da se povremeno osamite, meditirate, šetate pored reke, odete na bazen… Nemojte propustiti odlazak na koncert, u bioskop, pozorište, odlično ćete se zabaviti.
I Sunce iz Škorpije će obrazovati dobar aspekt prema retrogradnom Neptunu iz Riba. Vaša intuicija će dolaziti do punog izražaja, potrudite se da je sledite. Imaćete potrebu da na trenutak zastanete, da se opustite i prepustite mašti i sanjarenju. Prijaće vam društvo mističnih i duhovnih osoba. Imaćete potrebu da unapređujete svoje unutrašnje kapacitete. 
Na samom kraju nedelje konjukcija Sunca i Marsa na 25. stepenu Škorpije dodatno će aktivirati energiju. Imaćete inicijativu na poslu, bićete veoma efikasni. Trudite se da budete maksimalno konstruktivni. Na žalost, ukoliko vam ova konjukcija pravi izazove prema planetama u Natalnoj karti, možete biti i veoma napeti i skloni raspravama. 

Danas i sutra Mesec će biti u znaku Škorpije (Mlad Mesec). U utorak i sredu Mesec će biti u Strelcu, u četvrtak i petak u Jarcu, a u subotu prelazi u Vodoliju.

<< Vrati se na prethodnu stranicu