Astro - blog

Astro - blog

Astro - blog

Astrološki pregled nedelje od 3. do 9. decembra 2023. godine


Astrološki pregled nedelje od 3. do 9. decembra 2023. godine

U prvoj polovini predstojeće nedelje više ćete se baviti svojim emotivnim odnosima. Imaćete intenzivniji erotski život, bićete strastveniji, ali i povremeno ljubomorni i posesivni. Ako ste slobodnog statusa, poželećete da kontaktirate staru ljubav. Druga polovina nedelje doneće vam dobre poslovne vesti i poboljšanje finansija. 

Prva polovina nedelje
Nezgodan aspekt Venere iz Vage prema Plutonu iz Jarca uneće dinamiku u vaš ljubavni život. Imaćete potrebu da više vremena provodite sa partnerom, ali i da ga „držite pod kontrolom“. Povremeno ćete biti skloni ljubomornim reakcijama i posesivni. Ulazićete u rasprave, čak i sukobe sa voljenom osobom. Ako ste slobodnog statusa, poželećete da kontaktirate osobu koja je za vas fatalna, odnosno na koju niste „imuni“. Budite oprezniji sa novcem. Nije povoljan trenutak za veće investicije i ulaganja. Izbegavajte rasprave sa mlađim ženskim osobama – devojkama, prijateljicama, koleginicama, rođakama…


4. decembra Venera menja znak, iz Vage prelazi u Škorpiju. U znaku Škorpije će se zadržati do 30. decembra. U narednom periodu bićete strastveniji, emotivniji, mističniji, pa i dramatičniji. Seksualni život će vam biti uzbudljiviji i intenzivniji. U pojedinim situacijama ćete biti hazarder, igraćete na „sve ili ništa“. Ukoliko ste nezadovoljni odnosom sa partnerom, bićete skloni i ljubavnim avanturama ili tajnim vezama. Imaćete potrebu da se ponovo osećate „živim“. Na žalost, ukoliko imate ozbiljnije nesporazume sa partnerom duži period, možete čak i prekinuti emotivni odnos. Nećete biti spremni na kompromise. Ako ste slobodnog statusa, možete upoznati veoma privlačnu osobu.


Ulaskom u Škorpiju Venera će obrazovati odličan aspekt prema Saturnu iz Riba. Na kratko ćete „osvestiti“ odnos u kome se nalazite, samog partnera i šta zapravo realno možete očekivati u budućnosti. Ako ste slobodnog statusa, imaćete potrebu da kontaktirate staru ljubav ili nekadašnju simpatiju. Period je povoljan da obnovite kontakte sa osobama koje su vam u prošlosti bile veoma važne, a od kojih vas je sticaj životnih okolnosti udaljio. Posvetite više pažnje starijim članovima porodice. Bićete i u prilici da naplatite zaostala novčana potraživanja.

Druga polovina nedelje
6. decembra Neptun sa 24:53 stepena Riba kreće direktno. Retrogradnu senku će napustiti 26. marta 2024. godine, a od 2. jula do 8. decembra 2024. godine ponovo će biti u retrogradnom hodu. Promena kretanja Neptuna, odnosno stacionirana pozicija tokom decembra, pozitivno će uticati na vaš život. Realnije i racionalnije ćete sagledati svoju trenutnu situaciju, nećete biti skloni maštanju i „lažnoj“ nadi. Osmislićete kreativan način kako da prevaziđete probleme koji vas opterećuju i ograničavaju. Razjasnićete mnoge dileme i nedoumice – ko je bio korektan prema vama, ko vam je „radio“ iza leđa, ko je neiskren prema vama. Prijaće vam da se povremeno osamite, da meditirate, da više boravite u prirodi.


Odličan aspekt Merkura iz Jarca prema retrogradnom Jupiteru iz Bika obeležiće sam kraj nedelje. Imaćete više optimizma i nade i bićete raspoloženiji. Obradovaće vas dobre poslovne vesti, ali i poboljšanje finansija. Bićete u prilici da završite poslove koji su „stopirani“ duži period, ali i da obnovite saradnju sa nekadašnjim kolegama. Period je povoljan i za putovanja, posebno na mesta na kojima ste već bili i gde ste se dobro osećali.


Mesec je danas u znaku Lava. U ponedeljak, utorak i sredu Mesec će boraviti u Devici, u četvrtak i petak u Vagi, a u subotu u Škorpiji. 

<< Vrati se na prethodnu stranicu