Ja u školu idem...

Ja u školu idem...

Ja u školu idem...

Vaše dete đak prvak

OVAN

Mali Ovnovi će prvog dana škole pokazati veliki entuzijazam.

Iako je sigurno živahno dete, savladavanje pravila ponašanja i učenja koja će važiti

u novoj školi neće predstavljati problem, ako mu pravila budu objašnjena na jasan način.

Vrlo je važno objasniti mu kako njihovim pridržavanjem neće biti izložen kazni i ponavljanju lekcija.

BIK

U prirodi Bika je da ne voli prevelike i nagle promene, a polazak u prvi razred velika je promena za dete rođeno u ovom znaku. Prvih nekoliko nedelja biće dosta zatvoreno u sebe i nerado će odlaziti u novu sredinu. Vremenom će nova okolina postati za njega stara i prilagođavanje će biti potpuno.

BLIZANCI

Promena okoline, nova lica i novi predmeti interesovanja pravi su Eldorado za malog Blizanca. U prva dva dana imaće mišljenje o svemu, ali će ga neprestano menjati. No, postoji opasnost da zbog toliko novosti koje treba pretresati i istražiti, zaboravi da uči.

RAK

Mali Rak koji iz kuće krene negde gde nije u potpunosti okružen roditeljskom pažnjom, pokazaće veliku sramežljivost i zatvorenost. Iako neće biti problema u ućenju, u slućaju da nešto ne razume, retko će postavljati pitanje iz straha i stida.

LAV

Voleće novu okolinu, jer će mu se pružiti prilika da bude primećen. Ustvari, podjednako će voleti i školske časove i odmore, jer će nastojati da svojim znanjem i veštinama privuče pažnju nastavnika i učenika. Često će u tome preterivati, pa mu je potrebna kontrola i usmeravanje.

DEVICA

Prvak rođen u ovom znaku od prvog dana školovanja ostaviće utisak da je oduvek bio u školi. Osim što će u potpunosti savladati nova pravila ponašanja i pažljivo pratiti nastavu, nastojaće da bude od koristi nastavnicima i školskim drugovima.

VAGA

Male Vage će od prvog školskog odmora oko sebe okupiti veselo društvo, a zadirkivanja i šalu će nastaviti i za vreme časa, što će ih staviti u žižu interesovanja nastavnika. Omiljenost među učenicima će biti ogromna, dok ce ih nastavnici kritikovati zbog živahnosti.

ŠKORPIJA

Male Škorpije će na nove okolnosti reagovati aktivno, pa ce u skladu sa svojim mogućnostima nastojati da nesto izmene u svojoj okolini, makar to bile promena klupa ili leplenje sličica. To neće impresionirati ni učitelje, ni učenike, pa su moguće stalne čarke sa novom okolinom.

STRELAC

Najveću teškoću sa malim Strelčevima će predstavljati nova pravila i obaveze, jer će imati osećaj da su im uskraćene i mentalne i fizičke slobode koje su u samoj srži njihove prirode. Inače, sa školskim drugovima će se brzo sprijateljiti.

JARAC

Mali Jarčevi neće imati problema prilikom polaska u školu. Zbog vlastite koristi prihvatiće, makar i nerado, pravila ponašanja koja propisuje škola, a u obrazovnom procesu će marljivo i aktivno učestvovati. Međutim, zadirkivanja i nestašluke na svoj račun neće tolerisati drugovima.

VODOLIJA

Učitelji će se suočiti sa dosta problema i otpora, dok mala Vodolija, bar prividno, ne prihvati pravila vezana za školu. Ako se pretera u tom prisiljavanju, u potpunosti će se povući u sebe i neće želeti da komunicira sa nastavnicima. Sa školskim drugovima će imati izvesne prijateljske odnose.

RIBE

Dete koje uključivanjem u proces školovanja treba da prihvati neke nove odgovornosti, neće lako prihvatiti novine. No, isto tako neće želeti da razočara roditelje i nastavnike, pa će prikrivati svoje strahove i nelagodnost zbog dolaska u novu sredinu.