Automobilizam i astrologija

Automobilizam i astrologija

Automobilizam i astrologija

 

Astrologija i automobilizam

Ako ste nekada pomislili da automobile biramo prema trenutnim okolnostima, slučajno, varate se. Automobil biramo po unutrašnjoj potrebi, prema stvarnim željama i karakteru. Jedni su naklonjeni određenim tipovima automobila ( karavanima, limunizama, dvosedima…), drugi su naklonjeni određenim markama ( Hyundai, Peugeot, Ford…), neko se vezuje za zemlju proizvodnje, a neko za boju i oblik, ali više nego što i možete da zamislite izbor automobila zavisi upravo od astrološkog znaka.

Ovan

Shodno svojoj temperamentnoj prirodi, znak Ovna se pri izboru automobila odlučuje najčešće za sportske automobile sa kojima brzo i efikasno može da završi započeti posao. S obzirom da se u životu često takmiče i da im je bitno da su u svemu prvi, njihovi automobili moraju imati snažne motore. Na ulici ih često viđamo za upravljačima nemačkih automobila, a pojedini se odlučuju i za italijanski Alfa Romeo. Omiljeni tipovi automobila su: BMW M3, Audi TT, Opel Kalibra. Idealan automobil za Ovna je Porsche 911.

Bik

Znak Bika je poznat po svojoj hedonističkoj prirodi. Bikovima je veoma važno da im je automobil konforan, ali i porodičan. Obzirom da su ljubitelji prirode i pejzaža njihov izbor se često svodi i na kabriolete. U poslednje vreme na našim prostorima su sve zastupljeniji američki automobili koji su poznati po udobnosti i zbog toga su često izbor Bika. Takođe se često odlučuju i za sve popularnije minivenove. Omiljeni tipovi automobila su: Renault, Nissan, Chrysler, Dodge i Citroen. Idealan automobil je Renault Megan kupe kabrio.

Blizanci

Blizanci su poznati kao komunikativni znak koji uživa u kraćim putovanjima. Automobili koji privlače njihovu pažnju su pre svega mali gradski automobili koje je lako uparkirati i koji mogu bez problema da zadovolje njihove mnogobrojne dnevne obaveze. Najčešće ih viđamo za upravljačem malih gradskih „zujalica“. Fijatovi automoboli su tradicionalno izbor Blizanaca, ali i svi automobili takozvanog A segmenta. Omiljeni tipovi automobila su i Ford Ka, Mini Moris, ali ih cesto mozemo videti i u BMW-u serije 1 i 3.

Rak

Rak je znak koji poštuje tradiciju, ne prate modu po svaku cenu i teško se odvajaju od svojih limenih ljubimaca koji su i po više decenija prisutni u porodici. Nisu suviše zahtevni, ali njihov automobil mora zadovoljiti osnovni uslov – mora biti pouzdan. Svakodnevno ih mozemo videti za volanom starih „Buba“, Golfa , Opela karavana.. Ukoliko su odnedavno vozači najčešće će se odluciti za Hyundai Atosa, Geca ili Zastavu 10.

Lav

Lav je optimističan i opušten znak koji automobil doživljava kao stvar koja pre svega ima upotrebnu vrednost i koja je u službi ličnog zadovoljenja i olakšanja svakodnevice. Međutim, Lavovi vrlo dobro znaju i šta su statusni simboli. Zato se odlučuju za tipove automobila koji simbolizuju prestiž. U zavisnosti od platežne moći na putevima ćemo ih najčešće sresti kako voze Peugeot 207, 308, 407, ili Mercedese A,B,C i S klase. Automobil koji bi u potpunosti zadovoljio zahtevne kriterijume jednog Lava svakako je Rolls-Royce.

Devica

Device su pre svega praktičan i racionalan znak koji se u svakodnevnom životu zalaže za diskretan i sveden nacin komunikacije, pa se i prilikom kupovine automobila odlučuju za nenametljiv i klasičan dizajn. Osnovni uslov koji treba da zadovolji njihov ljubimac je da bude pouzdan i višenamenski, ali i lako upotrebljiv. Najćešći izbor automobila je japanske proizvodnje: Toyota Yaris, Tojota Corolla , Mazda 2 i 3, ali se neretko odlučuju i za nemačke proizvođače Audi A3 ili Opel Astru.

Vaga

Vaga je znak kod koga su estetski kriterijumi vrlo visoko pozicionirani. To je istovremeno i osnovni preduslov prilikom kupovine. Automobil za koji se odluči Vaga druge mora ostavljati bez daha na ulici, morate se okrenuti za njim. Preferiraju zaobljene linije, a izbor boje je od velike važnosti, kao i enterijer automobila. Vaga će se često odlučiti i za kupovinu dvoseda, jer na putovanje se ide sa voljenim partnerom. Omiljeni automobili: Ford Focus, Opel Corsa, Mazda M5.

Škorpija

U skladu sa svojom prirodom Škorpija će se odlučiti za robusne i pouzdane automobile sa kojima se može bezbedno krstariti gradskim ulicama, ali i po bespućima. Od izuzetne važnosti je da se stigne do zacrtanog cilja, ali i da ih na putu ništa nepredvidljivo ne može iznenaditi. Škorpije su znak koji najčešće bira džipove. Najomiljeniji modeli su im Mitsubishi Pajero, Jeep Cherokee i Land Rover. Kao mogući kompromis u gradskim uslovima mogu izabrati čuveni švedski Volvo.

Strelac

Strelcu je potreban automobil za duga putovanja. Da bi zadovoljio svoj avanturistički duh uvek će izabrati automobil koji ima veliki prtljažnik u koji može da smesti sve neophodne stvari. Pri tome automobil mora biti udoban i konforan. Omiljene automobile će naći u grupaciji Volkswagen- Audi. Izbor će im najčešće biti Passat karavan ili Audi A6. Mogu se odlučiti i za BMW serije 5. U gradskim uslovima biće zadovoljni i Golfom najnovije generacije ili Seat+om Cordobom.

Jarac


Kada bira automobil za sebe Jarcu je najbitnije da je auto pouzdan, siguran i da je dugovečan. Estetski kriterijumi su mu u drugom planu. Daleko je važnije da je jednostavnije mehanićke konstrukcije, da ima sto manje elektronskih uređaja i da je jednostavniji za održavanje. Uvek će izabrati proverene i izdržljive modele. Najomiljeniji tipovi automobila su mu Opel Kadet, Škoda Fabija, a često i Lada Niva. Automobil koji ce u potpunosti zadovoljiti sve želje jednog Jarca je Opel Vektra.

Vodolija

Kao i u svemu Vodolija se odlučuje za neobične i pomalo ekscentrične automobile. Uvek će izabrati tehnološki super moderan automobil za čijim upravljačem če se osećati kao u svemirskoj krstarici. Od izuzetne važnosti je da automobil bude veoma brz, a poželjno je i da je većih dimenzija. Nema omiljenu marku automobila, a modeli koju bi zadovoljili Vodoliju su: BMW serije 7, Toyota Land Cruiser, u skromnijoj varijanti hyundai coupe i nova „Buba“. Automobil koji je san svake Vodolije je Ferrari.

Ribe

Da li se sećate nekadašnjih Citroenovih modela: Spaceka ( žabe ), velike i male Ajkule? Ako ih se sećate znajte da su im jož od tog perioda predstavnici znaka Ribe veoma naklonjeni. U njima ste se osećali kao da se ljuljuškate u moru, i znali ste da imate posebnu životnu filozofiju i stav, žto je u karakteru svake Ribe. Ponovo su Citroeni u modi i ponovo nas ostavljaju bez daha, a Ribe se zagonetno smeže za volanom omiljenog im Citroena: C3, C4, C5 i C6.

Časopis "Tina" 27.03.2008.